Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Vi utbildar chaufförer runt om i Sverige

Just nu ser vi en stor brist på chaufförer runt om i Sverige och hela Europa. Enligt IRU förväntas bristen på chaufförer tredubblas i EU fram till 2026. Samtidigt lades nyligen chaufförutbildningar på flera orter runtom i Sverige ner. Detta på grund av att det inte finns tillräckligt med personer som söker sig till utbildningarna. Beslutet har mött hård kritik eftersom det är ett så pass utbrett behov av fler chaufförer.

För att göra något åt chaufförsbristen i Sverige har vi på OnePartnerGroup Academy tillsammans med Yrkesakademin och Arbetsförmedlingen startat upp chaufförsutbildning i Skåne. Vi ser att det finns människor som vill utbilda sig till chaufförer och att det finns rätt typ av utbildningar. Däremot tycks det vara svårt att attrahera studenter, vilket vi har lyckats med. Vi fyller klassrummen i Skåne med motiverade elever som är redo att ta sig an sina nya roller som chaufförer efter utbildningen.

I Värmland har vi precis startat upp ännu en rekryteringsutbildning som kommer leda till morgondagens chaufförer. Utbildningen pågår i 22 veckor och efter genomförd utbildning är eleverna rustade med både körkort och YKB.

Näst på tur är Stockholms-regionen

I början av 2023 startar vi upp ännu en chaufförsutbildning. Denna gång i Stockholm! Utbildningen förväntas pågå i 22 veckor. Efter genomförd utbildning blir eleverna anställda direkt av oss på OnePartnerGroup och tillgängliga för att starta sitt yrkesverksamma liv som chaufför. Kanske hos dig och ditt företag?

Vidare läsning

Är du nyfiken på att veta mer om OnePartnerGroup Academy? Varmt välkommen att kontakta oss och inspireras av några av våra artiklar och bloggar nedan.