Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

”Vi på OnePartnerGroup Academy är möjliggörare”

Pontus Billenman är ansvarig för OnePartnerGroup Academy och han är helt säker på att allt är möjligt. Särskilt om andra säger att det är omöjligt.

Vem är du?

”Jag är en riktig lantis och är uppväxt i Norrbotten. Jag började min karriär som militär. Gjorde värnplikten i Boden och har varit på utlandsuppdrag i både Kongo och Liberia. Jag är fortfarande tjänstgörande gruppchef i Boden under delar av året – på det sättet får jag det bästa av två världar. Jag har också pluggat i Uppsala och är faktiskt utbildad hälsoutvecklare. Men hela min civila karriär har jag arbetat med affärsutveckling och framför allt med att bygga kompetens. Att få jobba tillsammans med företag olika branscher, kommuner, Arbetsförmedlingen och Komvux och tillsammans skapa lösningar för näringslivet som funkar både lokalt och nationellt – samtidigt som man hjälper människor att växa och få arbete det är, ursäkta uttrycket, så ***** roligt!”

Vad drivs du av?

”Det investeras enormt i Sverige just nu. Det är superhäftigt när man tänker på hur många spännande företag och varumärken som kan erbjuda jobb. Men alla har samma problem. Man har ingen aning om var man ska hitta alla människorna som ska göra jobbet. Jag vill ge den där trygga famnen till de där investeringarna. Jag vill också ge trygghet till de människor som bestämmer sig för att bygga om sin karriär. Vi på OnePartnerGroup Academy ser oss själva som möjliggörare, både för företagen och för människorna. Jag är dessutom sån som person. Jag tycker att det är kul att göra saker som ingen har gjort – särskilt om folk säger att det inte går. När jag var sju köpte jag en machete på Jokkmokks marknad. Min farbror tyckte att det var en dåligt investering och sa att den var oduglig i skogen. Så jag gick ut och högg och högg på en tall tills den trillade…” 

Berätta lite om hur ett projekt kan se ut?

”Det roliga med mitt jobb är att projekten spänner över alla yrkesområden. Under min karriär har jag bland annat startat ett projekt som vi kallade ”Sveriges bästa kockskola” där man kunde omskola sig till kock. Hela branschen – från restaurangkedjor till kända Martin & Servera och Electrolux var med och ställde upp med kockrockar och möjligheten för eleverna att vara i kocklandslagets provkök, det gav eleverna en flygande start! Just nu genomfört vi en stor utbildningssatsning för dem som vill jobba som nätverkstekniker tillsammans med IT-branschens största namn både i Norr- och Västerbotten och just nu ligger vi i startgroparna för att starta en kylteknikerutbildning på uppdrag av hela branschen. När man väljer att omskola sig tillsammans med oss så får man verkligen chansen att jobba med branschens bästa!” 

Varför ska man välja att skola om sig hos OnePartnerGroup Academy?

”Genom våra projekt kan man få jobb hos några av Sveriges häftigaste arbetsgivare. Eller få chansen att utbilda sig till ett nytt yrke som har framtiden för sig. Dessutom tar vi på OnePartnerGroup Academy hand om allt – fixar en betald utbildning, hjälper dig att få studiemedel så att du kan försörja dig under tiden och garanterar dessutom ett jobb när du är klar. Det är bara att gå upp på löpbandet och åka med! Sen måste du ju ha viljan förstås. Ingen är garanterad en plats på våra utbildningar – det är en urvalsprocess av lämpliga kandidater som till vilket jobb som helst.

Vad gör du när du inte jobbar på OnePartnerGroup Academy eller extraknäcker som pansarskyttegruppchef i Boden?

”Då bor jag i ett radhus utanför Stockholm tillsammans med min fru och två superbusiga pojkar.”

Om du själv skulle omskola dig, vad skulle du göra då?

”Alltså, jag känner ju hur norrlandgenen i mig blir allt starkare för varje år. Jag skulle omskola mig till jägmästare. Och vann jag sedan hundra miljoner så skulle jag nog köpa mig lite skog, timra en stor stuga och köra omkring på en fyrhjuling. Och jaga älg, förstås!”

Vidare läsning

Är du nyfiken på att veta mer om OnePartnerGroup Academy? Varmt välkommen att kontakta oss och inspireras av några av våra artiklar och bloggar nedan.