Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Vi har utbildat saneringstekniker i norra Sverige – nu är det resten av landets tur!

Saneringsbranschen är på väg att få ett uppsving. Almega Serviceföretagens rapport från 2021/2022 visar på en positiv trend vad gäller efterfrågan och lönsamhet inom branschen.

Saneringsbranschen omsätter närmare 6 miljarder kronor och sysselsätter omkring 5000 medarbetare. Däremot är den rådande kompetensbristen en utmaning för branschens fortsatta utveckling. I rapporten uppger nio av tio företag att de har svårt att rekrytera nya saneringstekniker.

Under hösten 2022 har OnePartnerGroup Academy tillsammans med Ocab Sverige och utbildningsföretaget Astar startat utbildning för saneringstekniker på 10 orter i norra Sverige. Under utbildningen genomför eleverna praktik hos Ocab vilket gör att de snabbt blir en del av den vardagliga verksamheten och är redo att komma ut i arbete efter genomförd utbildning.

Ola Spetz, koncernchef på Ocab Sverige, menar att projektet stärker hela den svenska saneringsbranschen. Han säger att desto fler saneringstekniker det finns, desto större möjlighet finns det att hjälpa till när olyckan väl är framme.

Ny satsning på saneringstekniker under 2023

Det goda resultatet från utbildningen 2022 har gjort att OnePartnerGroup Academy tillsammans med Ocab Sverige och Astar planerar för att starta upp en liknande satsning under 2023. Denna gång rör det sig om 35 orter runt om i hela Sverige.

-Det stora intresset för utbildningen förra året resulterade i drygt 450 ansökningar vilket överträffade alla inblandades förväntningar säger Pontus Billenman, verksamhetschef för OnePartnerGroup Academy.

Pontus ser ett fortsatt stort behov av saneringstekniker och tror att denna satsning kommer resultera i ännu fler intresserade och motiverade personer som söker sig till saneringsbranschen.

Vidare läsning

Är du nyfiken på att veta mer om OnePartnerGroup Academy? Varmt välkommen att kontakta oss och inspireras av några av våra artiklar och bloggar nedan.