Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Vi bygger ny kompetens till kylbranschen

Den svenska kylbranschen har sett likadan ut det senaste decenniet. Fram tills april 2022. Den strypta gastillförseln från Ryssland har kraftigt påskyndat processen att ställa om från gas i hela Europa. Energibranschen har aldrig tidigare varit hetare där kyl- och värmepumpar utgör en viktig del i omställningen mot grönare och mer energieffektiva alternativ.

Kyl- och värmepumpsbranschen kommer gå igenom en stor förändring. Från att vara en hantverksbransch, till att utvecklas och börja bli beroende av automatiseringar, nya processer och rutiner samt digitalisering.

Men, det finns inte tillräckligt många kyltekniker för att möta den enorma efterfrågan. OnePartnerGroup Academy vill bygga ny kompetens som matchar branschens behov och Sveriges efterfrågan. 

Vi har pratat med Peter Borgman, VD för JS Energi och talesperson för deras nya satsning värmepumpslandslaget. JS Energi är en av Sveriges ledande aktörer inom värmepumpsbranschen och värmepumpslandslaget är deras storsatsning för att förändra branschen.

Enligt Peter har behovet aldrig varit större, det behövs nämligen 3000 nya kyltekniker i Sverige idag!

En gemensam satsning på kylbranschen

Genom att samla branschen tar OnePartnerGroup Academy krafttag och bygger ny och framför allt — rätt kompetens! Vi samlar flera aktörer på marknaden för att gemensamt lösa efterfrågan på kyltekniker.

–För att lösa bristen på kyltekniker och ta fram nya kompetenta medarbetare måste vi börja med att berätta att branschen och yrket finns, säger Peter.

Värmepumpslandslaget har tagit fram en tydlig karriärstrappa för tekniker. Målet med den är att visa de goda karriärmöjligheterna inom yrket, något som tidigare inte kommunicerats utåt. Värmepumpslandslaget vill dessutom skicka en tydlig signal till branschen om att det måste ske en förändring.

Enligt Peter är OnePartnerGroup Academys satsning viktig för att tala om att det över huvud taget finns en bransch. Han menar att OnePartnerGroup Academy kan attrahera människor som vill utvecklas karriärmässigt inom ett område som är så stort att man inte ens vet om att det finns.

Vidare läsning

Är du nyfiken på att veta mer om OnePartnerGroup Academy? Varmt välkommen att kontakta oss och inspireras av några av våra artiklar och bloggar nedan.