Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Möt Rickard Fransson – ny verksamhetschef

”Vem är du?”

Rickard Fransson heter jag, uppvuxen i Jönköping. Jag har tidigare bott och pluggat i Linköping, Karlstad och även några år utomlands. Men nu har jag landat i Jönköping igen tillsammans med min familj.

Min ursprungliga dröm var att bli journalist, men min karriär tog fart inom myndighetsvärlden i stället. Jag har tidigare jobbat som verksamhetssamordnare på Arbetsförmedlingen. Där fann jag förståelse för verksamhetsstyrning och verksamhetssamordning, speciellt kopplat till upphandling.

På min fritid är jag en sportfantast, särskilt intresserad av hockey, fotboll och innebandy. Jag har tidigare spelat innebandy på hyfsat hög nivå och har ett stort intresse för sportens värld. Mitt sportintresse och mitt samarbetsinriktade förhållningssätt gör mig förhoppningsvis till en värdefull lagspelare både på och utanför planen.

 

”Vad fångade ditt intresse för Academy?”

Att få hjälpa människor att utvecklas och växa är en av mina största passioner. Jag brinner för kompetensförsörjning genom utbildning, och strävar alltid efter att hitta lösningar som kan tillgodose behoven inom området för kompetens.

Jag är ödmjuk inför de utmaningar som finns när det gäller att tillgodose behoven av kompetensförsörjning, eftersom det inte finns tillräckligt med utbildad arbetskraft att ta av. Och jag tror att Academy kan spela en avgörande roll i att möta dessa utmaningar. Vi strävar efter att ge företag och människor de verktyg och resurser som de behöver för att växa och uppnå sina mål. Genom samarbete och gemensamma insatser kan vi göra en verklig skillnad för svenskt näringsliv.

 

”Vad driver/motiverar dig?”

Att se människors utveckling är en stor drivkraft för mig och jag brinner för att få företag och människor att växa, vilket i sin tur stärker Sverige som helhet. Att leverera resultat som inte bara är bra för företaget, utan som också gör samhället till en bättre plats, är något som driver mig. Jag tror på att göra saker tillsammans för att nå bästa möjliga resultat och att delad glädje är dubbel glädje.

Att skapa harmoni i livet är också viktigt för mig, både på och utanför arbetsplatsen. När jag mår bra och trivs hemma med min familj, kan jag prestera och utvecklas på jobbet.

 

”Vad är speciellt med just OnePartnerGroup Academy?”

Att få jobba på OnePartnerGroup Academy är otroligt kul. Här finns ett starkt varumärke som jag verkligen ser upp till. Det som gör oss unika är att vi jobbar på ett sätt som inte många andra gör, och det är fantastiskt att vara en del av det. Vi som jobbar här brinner verkligen för det vi gör, och våra olika styrkor och kompetenser gör oss till ett starkt och varierat team.

 

”Vad gör du när du inte är på jobbet?”

Jag tillbringar gärna tid med min familj, och med två små barn är det alltid fullt upp. Tidigare var jag en aktiv inom lagsport, men numera fokuserar jag mest på styrketräning och att titta på sport. Och som en stolt Jönköpingsbo är jag självklart en inbiten HV71-supporter!

 

”Om du själv skulle skola om dig, vad skulle du göra då?”

En dröm jag har haft är att bli sportchef för ett hockeylag, kanske HV71. Även om jag inte är en praktiker på området, är jag en teoretiker som vill att lära mig om sporten och dess strategier.

När jag inte drömmer om sport så är jag väldigt intresserad och fascinerad av brottsmål. Jag kan sitta i timmar och sätta mig in ifall och försöka förstå vad som driver människor att begå brott. Min nyfikenhet är genuin och jag tror det är viktigt att förstå vad som ligger bakom för att kunna förhindra framtida brott.

 

”Vad ser du fram emot inom din roll? Vilka utmaningar finns det i rollen?”

Att skapa samhällsnytta och bidra till utveckling är viktiga faktorer för mig som verksamhetschef. Mitt mål är att alltid ha kul på jobbet och känna att jag är en viktig del av det vi åstadkommer tillsammans.

En av mina största utmaningar är att prioritera bland allt som händer och se värdet i varje steg vi tar. Jag strävar efter att vara ödmjuk och medveten om att det alltid finns utrymme för förbättringar, och jag är tacksam för alla möjligheter jag får växa och lära mig av.

 

”Vad ser du fram emot kommande året?”

Jag ser fram emot att snabbt kunna växla upp och skapa massa nytt på kort tid tillsammans med OnePartnerGroup Academy. Jag ser fram emot att lära känna mina fantastiska kollegor runt om i landet på OnePartnerGroup och att förstå hela verksamheten.

Utöver det ser jag fram emot att resa till Spanien med min familj. Och såklart se Arsenal lyfta bucklan i Premier League, och att Anaheim Ducks i NHL får drafta den nya superstjärnan Connor Bedard.