Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Ökade möjligheter till att utveckla din kompetens

Går du i tankarna på att skola om dig? Eller känner du att du vill bygga på med mer kunskap och bli ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden? Nu är steget att gå tillbaka till skolbänken inte lika stort längre.

Nyligen presenterades nämligen omställningsstudiestödet som gör det möjligt att få ekonomisk trygghet under den tid som du höjer eller skaffat ny kompetens. Stödet är till för dig som befinner dig mitt i arbetslivet och vill bredda dina kompetenser.

Pontus Billenman, verksamhetschef på OnePartnerGroup Academy, menar att det här är första gången som något konkret görs för att möjliggöra vidareutbildning för dig som befinner dig mitt i livet. Han säger att det har funnits teoretiska möjligheter tidigare, men att det blivit praktiskt möjligt först nu i och med omställningsstudiestödet.

– Det går inte att vara mitt i livet med allt vad det innebär och börja studera med vanligt CSN lån. Regeringen har äntligen tagit ansvar för den som vill ändra eller höja sina kompetenser, säger Pontus.

Vad är omställningsstudiestödet och för vem?

Omställningsstudiestödet ges ut av CSN och består av både bidrag och lån. Totalt kan du behålla upp till 80% av din inkomst under tiden som du studerar.

För att kunna ansöka om omställningsstudiestödet finns det ett antal krav du måste uppfylla. Läs mer om vad som krävs för att få ta del av omställningsstudiestödet på CSN:s hemsida.

Omställningsstudiestödet är välkomnat

Enligt en studie beställd av Svenskt näringsliv är tre av fyra yrkesarbetare inom den privata sektorn positivt inställda till omställningsstudiestödet. Mia Bernhardsen, chef för kompetensförsörjning på Svenskt näringsliv, säger att omställningsstudiestödet är nödvändigt för att göra en förändring på den svenska arbetsmarknaden.

Omställningsstudiestödet öppnar upp för möjligheter gällande kompetensutveckling. Den ekonomiska tryggheten finns kvar och klivet för dig som går i tankarna på att studera, trots att du är mitt arbetslivet, blir något mindre.

Vidare läsning

Är du nyfiken på att veta mer om OnePartnerGroup Academy? Varmt välkommen att kontakta oss och inspireras av några av våra artiklar och bloggar nedan.