Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

”Jag ville göra en personlig U-sväng” – utbildar sig nu till yrkesförare

Drömmer du om att testa något nytt? Kanske sadla om och byta karriär? Vi har pratat med några av de elever som studerar till chaufförer i Helsingborg. Ta del av deras erfarenheter av att byta bana och testa något helt nytt – mitt i livet.

Det kan vara ett stort steg att testa på det där du drömt om men inte tagit tag i än. Några av de eleverna som utbildar sig till chaufför i Helsingborg har tidigare arbetat inom helt andra branscher men kände att de längtade efter något annat. Nedan kan du läsa om tre av elevernas tankar kring att utbilda sig till chaufförer tillsammans med oss.

Från försäljare till lastbilschaufför

–Jag såg annonsen till utbildningen på Facebook och tänkte att det här är ju ödet, säger Anders Enger.

Som av en slump hade han pratat med en kund som gjort samma resa två år tidigare och fick därefter upp annonsen på Facebook. Anders kommer från ett långt yrkesliv inom försäljning och kände att han var redo för nya utmaningar. Han ville göra en personlig U-sväng och såg utbildningen som en stor möjlighet att testa på något han inte gjort innan.

Han har tidigare inte reflekterat över just chaufförsyrket men kört mycket bil som säljare och inte haft något emot det. Efter att han fått mer information om upplägget var han sugen på att börja och sökte sig till utbildningen.

Jag är väldigt tacksam för den här chansen och möjligheten. Jag ser fram emot att snart vara ute på vägarna och köra lastbil, säger Anders.

Följ din dröm – testa något nytt

Therese Nilsson har lång erfarenhet av arbete inom VVS och försäljning men har alltid tyckt att något saknats. Hon tyckte att det verkade vara roligare att följa med kunderna ut och träffa människor och inte endast jobba i butiken. Kombinationen av sociala möten och egen tid i lastbilen tror Therese är precis vad hon letat efter.

–Jag ville vidare men visste inte inom vad. Jag ville alltid följa med kunderna ut när de gick från kontoret, säger Therese.

Hon har känt att det varit spännande och mycket nytt att börja studera mitt i livet. Det har varit en utmaning att hitta en studieteknik som fungerar, trots det är hon väldigt glad och tacksam över att hon fått den här möjligheten.

–Det är en utmaning att börja plugga, men vi hjälper varandra. Att man vill det här så starkt gör att man känner glädjen i pluggandet, säger Therese.

Therese känner sig väldigt peppad på att bli klar med utbildningen och få komma ut på vägarna och börja jobba som chaufför.

Från butikschef till lastbilschaufför

Johan Videkorp har tidigare arbetat inom handel som butikschef och för ett år sedan bestämde han sig för att göra något helt annat. I hans tidigare yrkesliv har han sett hur handel och logistik hänger ihop och hur leveranser är viktiga för att verksamheten ska gå runt.

–Jag kollade runt på vad jag ville göra och så dök detta upp. Jag tyckte det såg väldigt intressant ut och anmälde mig, vilket kändes riktigt bra säger Johan.

Johan har haft bra samtal med kontaktperson från OnePartnerGroup om framtiden som chaufför och om vilka möjligheter som väntar honom efter genomförd utbildning.

-Jag vill skaffa mig ett nätverk och prata med de som kan branschen, vilket OnePartnerGroup möjliggör säger Johan.

Vi gör dig attraktiva på arbetsmarknaden

Utbildningen ger dig den kunskap du behöver för att bli eftertraktad och uppskattad på arbetsmarknaden. Efter genomförd utbildning blir du som elev anställd av OnePartnerGroup och kommer att jobba ute hos våra kunder. Flera av eleverna som studerar till chaufför i Helsingborg kommer dessutom ta CE-körkort vilket betyder att de kommer kunna köra lastbil med släp utan viktgräns – och bli än mer attraktiva inom ett bristyrke.

-OnePartnerGroup Academy är en jättebra inkörsport till yrket och jag är väldigt tacksam över att jag i princip är garanterad ett jobb efter genomförd utbildning, säger Anders Enger.

Samtliga eleverna vi pratat med känner sig tacksamma för att de fått denna möjlighet och ser väldigt ljust på framtiden som chaufförer.

Vidare läsning

Är du nyfiken på att veta mer om OnePartnerGroup Academy? Varmt välkommen att kontakta oss och inspireras av några av våra artiklar och bloggar nedan.