Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Framtidens arbetsmarknad tar form. Vad betyder det för dig?

Undersökningar kring framtidens arbetsmarknad visar hur digitalisering och AI-automation kommer påverka vad vi arbetar med. Enligt en rapport från PWC kommer minst 25 % av alla våra jobb vara påverkade av AI. Hur gör vi då om en stor del av kunskapen hos befintliga medarbetare kommer vara utdaterade om tio år?

Internrekrytera

Trender visar att fler och fler företag jobbar med internrekrytering för att fylla kunskapsluckor. Det innebär att eran när en person kunde stanna större delen av sitt arbetsliv hos samma arbetsgivare, är på väg tillbaka. Nu genom samma arbetsgivare men olika arbetsuppgifter. Att internrekrytera innebär flera fördelar, en av de främsta är att medarbetaren redan kan företagskulturen och är självgående i organisationen.

Därför kan ert arbetsgivarvarumärke stärkas genom att uppmärksamma och befordra befintlig personal till nya roller inom bolaget. Att vidareutbilda befintlig personal för att täcka kompetensbrister är kostnadseffektivt och genom uppskattning till personalen skapas en lojalitet, som i sin tur minskar personalomsättningen.

Vi på OnePartnerGroup Academy kan hjälpa dig ta fram en skräddarsydd utbildning för att vidareutbilda din personal.

Vidare läsning

Är du nyfiken på att veta mer om OnePartnerGroup Academy? Varmt välkommen att kontakta oss och inspireras av några av våra artiklar och bloggar nedan.