Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Söker du rätt kompetens?

Vi hjälper dig att lösa kompetensbristen med hjälp av skräddarsydda utbildningar för just dina behov. Med erfarenhet, rätt samarbetspartners och en stor kandidatbas bygger vi nya specialister!

Genom oss får du tillgång till talanger i hela landet

OnePartnerGroup Academy är en del av OnePartnerGroup, som är ett av Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag. Inom OnePartnerGroup finns omfattande erfarenhet av företagens behov och hur den svenska arbetsmarknaden fungerar. Vi har en av landets största kandidatbaser och är erkänt skickliga på att searcha och hitta rätt kandidater. Med OnePartnerGroup Academy vill vi hjälpa till att få rätsida på företagens kompetensbrist; det är en naturlig del av vår verksamhet och vi är övertygade om att alla – vi, näringslivet och alla jobbsugna därute – vinner på att företagen hittar rätt personer att anställa. Om vi alla gör ett bra jobb, så får hela Sverige möjligheten att växa.

Skriv om historien

En bruksort måste inte alltid vara en bruksort. En industriregion kan växa på tjänstesidan. Och en landsbygdskommun behöver inte bara förlita sig på jorden och skogen: en serverhall, en batterifabrik eller en ny industri kan innebära en nystart för en hel bygd. Problemet är att det oftast inte finns rätt kompetens på platsen. Däremot finns det ofta arbetslöshet och konkurrens om befintliga jobb. Det är här vi kommer in. Med rätt inställning spelar det ingen roll om du har jobbat i charken, städat eller mjölkat kossor tidigare – med oss får människor chansen att  bygga om sin kompetens, och vet att de har ett jobb att gå till när utbildningen är klar.

Strunta i avstånden

OnePartnerGroup finns på ett 50-tal orter över hela Sverige. Därför är vi den aktör som kan bygga kompetens åt våra uppdragsgivare oavsett geografi. Stora delar av våra utbildningsprojekt kan dessutom ske på distans, vilket innebär att vi är geografiskt oberoende när vi rekryterar kandidater för ditt kompetensutvecklingsuppdrag. På samma sätt identifierar vi utbildare och branschens bästa lärare oavsett plats och inkluderar dem i våra utbildningar.

Så skapar vi ny kompetens för ditt företag

När det saknas kompetens vid en företagsetablering, investering eller i en bransch så kan du vända dig till oss. Själv eller i samarbete med andra företag.

Vi tänker till. Hur många nya medarbetare behöver du? Vad ska de kunna? Vilka personliga egenskaper behöver de ha? Hur ser tillgången på motiverad, ännu inte utbildad, kompetens ut i närområdet? Behöver vi rekrytera regionalt, nationellt eller internationellt? När ska kompetensen finnas på plats? Vi kartlägger ditt och medverkande företags kravprofil utifrån ert kompetensbehov, för den eller de orter som ingår i projektet.

Vi startar ett projekt. Nu tar vi fram ett koncept där vi matchar ditt behov mot olika utbildningar och aktörer. Vi tar också kontakt med olika utbildare och intressenter, till exempel kommunernas näringslivsavdelningar, regioner och arbetsförmedlingen. Tillsammans sätter vi ramarna för projektet –från utformningen av själva utbildningen till finansieringen.

Vi marknadsför. Det är dags att sälja in din bransch och ditt företag – och att presentera alla spännande framtidsmöjligheter för kandidaterna. Vi gör det genom informationsmöten i sammanhang och på platser där vi vet att dina framtida medarbetare finns. Knepet är att hitta rätt kandidater för just din verksamhet. Självklart har du också tillgång till OnePartnerGroups rikstäckande rekryteringsbas.

Vi matchar. Nu går vi igenom alla de kandidater som har anmält sitt intresse. Vi matchar mot din kravprofil, validerar meriter, testar och intervjuar. Tillsammans gör vi ett urval och bestämmer vilka som ska erbjudas utbildningen.

Vi utbildar. Utbildningarna skräddarsys för ditt behov i olika moduler. Teori varvas med praktik på den tänkta arbetsplatsen. En utbildning tar i genomsnitt 25-45 veckor.

Vi anställer. Efter godkänd utbildning anställs dina nya medarbetare av OnePartnerGroup under en tid. Därefter kan du ta över anställningen.